Filmsko – kramljaški večer

Ob zaključku fotografske razstave “Himalajski vodja Aleš Kunaver” so si obiskovalci v četrtek, 8. januarja 2015, v Viteški dvorani ogledali večkrat nagrajeni prvi jugoslovanski himalajski film VZPON NA TRISUL, avtorja Aleša Kunaverja.


Filmu je sledilo sproščeno kramljanje z alpinisti. Pogovor z njimi je vodila ga. Marjeta Keršič – Svetel, poznavalka alpinizma in hčerka alpinista in člana prve himalajske odprave na Trisul leta 1960 in obenem akademskega kiparja Marjana Keršiča – Belača. V pogovoru so sodelovali alpinisti Vanja Matijevec, Tone Škarja, Kazimir Drašlar, Viki Grošelj, Bojan Pollak, Marko Prezelj, Peter Podgornik in Luka Lindič.


Utripu muzejskega večera lahko prisluhnete na Radio Ognjišče v oddaji Doživetja narave, 9. januar 2015 (Posnetek z naslovom: Okrogla miza ob robu razstave o Alešu Kunaverju). V omenjeni oddaji je 23. decembra 2014 gostovala tudi soavtorica razstave Jožica Šparovec. Njenemu pogovoru z ustvarjalcem oddaje lahko prisluhnete na tej povezavi (Posnetek z naslovom: Luč miru, Betlehem gre na Kredarico, skavti, Jožica Šparovec o razstavi Aleš Kunaver).


Razstava še naprej ostaja aktualna. Med 5. januarjem in 15. marcem 2015 bo tako na ogled v avli podjetja Ljubljanske mlekarne, mlekarska industrija d.d.. Vljudno vabljeni.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: