»Rocker na smučeh«

Tako kot se v letošnjem decembru veselimo uspehov Petra Prevca in naših ostalih smučarskih skakalcev, smo se tudi pred petindvajsetimi leti veselili uspehov Slovencev v tej športni panogi, posebej Francija Petka.

»Rocker na smučeh« kot so ga poimenovali novinarji (ker je bil njegov najljubši hobi igranje bobnov v glasbeni skupini, ki jo je ustanovil s prijatelji), je tako na sedmih tekmah za svetovni pokal v decembru točke osvojil kar petkrat, njegov največji uspeh tega meseca pa je bilo drugo mesto na veliki in tretje na srednji skakalnici v Thunder Bayu v Kanadi in to kljub prehladu. Njegov uspeh sta kronala še Primož Ulaga z enajstim mestom na veliki in štirinajstim na srednji, Miran Tepeš pa z desetim mestom na veliki skakalnici.

Svojo visoko formo je le še potrdil na republiškem prvenstvu 23. 12. 1990 na veliki skakalnici v Planici, ki so jo večinoma uredili skakalci sami, kjer je preskočil drugo uvrščenega zdajšnjega trenerja slovenske reprezentance Gorana Janusa.

»Frenk« Petek je bil tako glavna zvezda slovenskega športa pred 25 leti in je bil zato tudi izbran za športnika meseca decembra s strani bralcev Neodvisnega Dnevnika s kar rekordnimi 800 glasovi.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: