Zima terja previdnost

»Zima terja previdnost« se je glasil naslov članka v Neodvisnem Dnevniku 12. decembra 1990, prav tako tudi danes petindvajset let kasneje kljub do sedaj toplemu decembru vožnja v zimskih razmerah zahteva primerno zbranost in opremljenost, sploh če nas zima zavaja z neznačilnimi temperaturami in pomanjkanjem snega. Na to opozarja tudi Neodvisni Dnevnik pred petindvajsetimi leti, saj so pred zimo 1990-1991 bile kar tri zaporedne zime brez snega. To je po mnenju novinarja tudi povzročilo določeno nezbranost na cestah, ki je pripeljala do nesreč in drugih cestnih neprijetnosti.

Danes predpisi od nas zahtevajo, da svoje jeklene konjičke pravočasno preobujemo, pred četrt stoletja pa so predpisi predvidevali malo drugačno obvezno opremo. Takrat so med obvezno zimsko opremo spadale verige, lopata, manjša posoda z gorivom in topla odeja.

Glede na to da se tudi nam obeta snežno novo leto pa upajmo, da ne bomo prebirali podobnih člankov kot februarja 1991 o težavah na slovenskih cestah, ki jih je povzročilo prvo močno sneženje po treh letih in kako je sneg ponovno presenetil komunalne službe.

Zimsko dogajanje na cestah je v svoj objektiv ujel Marjan Ciglič.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: