»Slovenski Wimbledon«

Image EXIF Data

  • Date Taken: 01 Jan 1970, 00:00:00
  • Camera:
  • Focal Length: 0
  • Aperture: f/0
  • ISO: 0
  • Shutter Speed: 1/inf second

Pred petindvajsetemi leti je v Domžalah, v teniškem centru »Ten-ten« tako imenovanem slovenskem Wimbledonu, potekal teniški turnir »Slovenia Open«. Glavni junak celotnega turnirja je bil Beograjčan Slobodan »Boba« Živojinović, ki je turnir tudi dobil po skoraj treh urah dolgem finalnem obračunu z sovjetskim tenisačem Andrejem Olhovskim. Živojinovič je tako po izredno napetem dvoboju, ki je v Domžale privabil skoraj 4000 gledalcev zmagal z 6:7, 7:6 in 6:3.

 

Poleg zmage v posamični konkurenci, pa se je Živojinovič lahko veselil tudi zmage v dvojicah, kjer je zmago dosegel prav v paru z svojim nasprotnikom iz finala posameznikov, Andrejem Olhovskim.

Tekom turnirja je bilo na prizorišču opaziti tudi Fikreto Jahič, bolj znano kot Lepo Breno. Med številnimi gledalci je bil tudi Janez Drnovšek, član predsedstva SFRJ in  predsednik Izvršnega Sveta Republike Slovenije Lojze Peterle, ki je zmagovalcu tudi izročil glavno nagrado, srebrno skledo. Denarno nagrado v vrednosti 7200 dolarjev za zmago med posamezniki in pa 3100 dolarjev za zmago v dvojicah pa je po poročanju Neodvisnega Dnevnika, prejel kar v kuverti.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: