MORDA POZNATE VI?

Image EXIF Data

  • Date Taken: 01 Jan 1970, 00:00:00
  • Camera:
  • Focal Length: 0
  • Aperture: f/0
  • ISO: 0
  • Shutter Speed: 1/inf second

V začetku januarja 2018 smo v muzeju prejeli darilo gospoda Viktorja Debelaka iz Gorenje vasi v Poljanski dolini. Njegov ded Matija je s fotografsko obrtjo začel po koncu prve svetovne vojne na Sovodnju. Oče je imel prvi atelje v Hotavljah, nato pa se je preselil v Gorenjo vas, kjer je deloval do upokojitve. Gospod Viktor Debelak nadaljuje njuno fotografsko tradicijo vendar s sodobnimi digitalnimi pripomočki. Presodil je, da analogna fotografija sodi v naš muzej, za kar smo mu izredno hvaležni. Podaril nam je okrog 15.000 steklenih plošč in fotografij, o katerih pa žal nimamo veliko podatkov, zato se obračamo na vas.

Tedensko bomo objavili več skupinskih fotografij, portretov in tudi nekaj slik pokrajin oz. naselij. Za začetek smo za vas pripravili nekaj portretov in nekaj skupinskih fotografij.

VD_212

VD_212

VD_213

VD_213

VD_214

VD_214

VD_216

VD_216

VD_217

VD_217

VD_218

VD_218

VD_219

VD_219

VD_220

VD_220

VD_221

VD_221

VD_222

VD_222

VD_223

VD_223

VD_224

VD_224

VD_225

VD_225

VD_226

VD_226

 

Zanima nas, kdo so osebe na fotografijah in tudi kje so fotografije nastale, saj je večina fotografij skupin posneta na prostem.

Vsi ki bi z nami radi delili informacije oz. bi nam o priloženih fotografijah radi pomagali razjasniti kakšen podatek vljudno prosimo, da nam svoja sporočila pustite v spodnjem prostoru za komentarje. Seveda pa nam lahko pišete tudi na elektronski naslov: Domen Kaučič

 

4 Comments on “MORDA POZNATE VI?

  1. Sem tegal sorodoslovca Roberta Fondo za fotografije. Ali lahko ob priliki date v skupno rabo tudi tole mojo fotografijo: kdo so ti ljudje na fotografiji.

  2. Na sliki VD 225 so meni poznani, Kokalj Urban in Pavla s Trebije mislim, da sta oba še živa, stojita v ozadju,Galičič Franc in Francka, živa še Francka živi Pod Plevno,Tavčar Jože in Marica oba pokojna , Frasova Danica pokojna. Na videz še nekaj ljudi. Na sliki VD 224 pa sem prepoznala Zinko Slabe s Podjelovega brda, Sivkarjeva Marinka in mož mislim, da je bil Milan s Koprivnika, Ernest z bogato pričesko stoji v zadnji vrsti, je s Hobovš pri Stari Oselici, priimka se ne spomnim. Po videzu tudi še nekaj ostalih

    • Se strinjam z ga. Marijo, da so navedene osebe nahajajo na sliki VD 225. Ampak Galičičeva Francka ne živi več pod Plevno ampak pri hčeri na Mestnem trgu v Škofji Loki. Kokalj Urban pa je tudi že pokojni.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: