Es 236/4

Image EXIF Data

  • Date Taken: 01 Jan 1970, 00:00:00
  • Camera:
  • Focal Length: 0
  • Aperture: f/0
  • ISO: 0
  • Shutter Speed: 1/inf second

#utrinki

Na fotografiji: Glavna igralca v filmu Robin Hood/Il trionfo di Robin Hood (režiser Umberto Lenzi, produkcija Buona Vista, v koprodukciji s Triglav filmom, 1962), ki so ga snemali tudi na Ljubljanskem gradu, Don Burnett kot Robin Hood in Gia Scala kot Anna, na ljubljanskih ulicah, maj 1962. Od slovenskih igralcev so igrali Maks Furjan, ki so mu kot stricu Gvidu zaupali v varstvo vseh muh polno igralko Anno, Janez Vrhovec in Demeter Bitenc.

Fotoreportaža s fotografijami Edija Šelhausa je bila objavljena v Tovarišu, št. 19, 20. 5. 1962 na straneh: 54-59. Preberemo lahko tudi tole: »Začudeno je strmel stari Ljubljanski grad, ves filmsko pomlajen in oblepljen z obliži iz mavca in lepenke, na množico nottingamskih meščanov, ki so se sprehajali med njegovimi zidovi, medtem ko je z grajske planote odmevalo huronsko tuljenje režiserjev in topotanje jezdecev iz Sherwoodskega gozda. Sredi grajskega dvorišča so pravkar potekale zadnje priprave na izvršitev smrtne kazni nad Williamom Gamwelom, enim izmed Hoodovih junakov, ki je padel v roke sovražnikov


Fotografijo si lahko ogledate v sklopu razstave Edi Šelhaus: fotografski utrinki v Galeriji “S” na Ljubljanskem gradu med 21. februarjem in 14. aprilom 2019. Vabljeni!


Avtorica prispevka: Jožica Šparovec

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: