Razstava DELO – darilo stoletja

Časopisna hiša Delo d.d. nam je maja 2009 podarila obsežen fond negativov njihovih fotografov. Maja istega leta so tudi praznovali 50 let založniške hiše Delo. Zato smo se v sodelovanju z njimi odločili za postavitev razstave posnetkov njihovih fotografov. Nekdanjih in sedanjih. Po pregledu gradiva smo ugotovili, da je pri časopisni hiši Delo sodelovalo ali še sodeluje 32 fotografov.
12 fotografov je v fondu, ki so nam ga podarili, ostale so povabili k sodelovanju sodelavci z Dela. Vsak fotograf je bil udeležen z eno fotografijo. Še živeči in aktivni pri Delu so si jo izbrali sami za ostale smo poskrbeli v muzeju in fotodokumentaciji Dela.

Razstava je bila odprta v muzeju 10. decembra leta 2009 in je bila na ogled do 4. januarja naslednjega leta. Poleg sodelovanja obeh hiš pri postavitvi razstave, so ob svoji 50. letnici predstavili tudi knjigo o časopisni hiši z naslovom Junaki svinčenih časov – 50 let Dela, avtorja Vlada Šlambergerja in v razstavnem okolju na prelomu v novo leto še izbrali Delovo osebnost leta.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: